• Email info@apgad.org.tr
  • Telefon +90 (555) 886 85 12
pandispanya

pandispanya


15 adet yumurta

300 gr su

500 gr toz şeker

125 gr pasta katkı maddesi

40 gr kabartmatozu

100 gr nişasta

800 gr un

bir tatlı kaşığı vanilya

yapılışı : sırası ile bütün malzemeleri mksere dök ve 5 ila 10 dakika arası mikserde hızlı devirde çırpma teli ile çırp mikserin devir hızı ve tellerinin aralığı dahi kabarmasını etkilediği için burada iş size düşüyor pandispanyanın hamuruna dokunduğunuzda hafif  parlak krem rengi bir renk alması gerekiyor çemberlere veya tepsiye yağlı kağıdı serdikten sonra hamurumuzu doldurup önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişiriyoruz ( pastamızı yaparken kekimizi akağaç veya vanilya şurubu ile nemlendirirseniz daha aromatik ve lezzetli bir pasta ile misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz


Tarih: 2019-09-20 - Yazar: muhammed selvi

Bu web sitesi toplam 163085 kez ziyaret edildi...