• Email info@apgad.org.tr
  • Telefon +90 (555) 886 85 12

GASTROANTALYA 2020

12-15 Kasım 2020 tarihinde yapılacak olan GASTROANTALYA ULUSLARARASI GASTRONOMİ FESTİVALİ'ne katılmak için aşağıdaki formu doldurmanız gerekmektedir.
Kategori ücretlerini 

IBAN : TR230006701000000059092957

Hesap adı :AKDENİZ PASTACILAR VE GENÇ AŞÇILAR DERNEĞİ

hesabına yatırdıktan sonra yarışma kaydınız aktif edilecektir


JP1 - Lise Düzeyi Okulları Öğrenci Aşçı Balık Yarışması

Yarışmacının tercih ettiği 2 kişilik bir balık yemeğinin hazırlanması, pişirilmesi ve takdim edilmesi için 30 dk. süre verilecektir. Balığın bütün getirilip, orada işlenmesi tavsiye edilir. Bu yarışmaya katılacak olanlar, 21 Kasım 2019 itibariyle 18 yaşını geçmemiş olmak zorundadır.

Katılım Ücreti: 70₺
Yaş aralığı: 14-19

JP2 - Lise Düzeyi Okulları Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Tabağı Yarışması

Yarışmacının tercih ettiği 2 kişilik bir sıcak veya soğuk tatlı tabağının hazırlanması ve takdim edilmesi için 30 dk. süre verilecektir. Bu yarışmaya katılacak olanlar, 21 Kasım 2019 itibariyle 18 yaşını geçmemiş olmak zorundadır.

Katılım Ücreti: 70₺
Yaş aralığı: 14-19

JP3 - Lise Düzeyi Okulları Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması

Yarışmacıların tercih ettiği bir makarna çeşidinden 2 porsiyon hazırlanması için 30 dk. süre verilecektir. Makarna hamuru için ön hazırlık yapılabilir, ancak hazır sos kullanılmasına müsaade edilmez. Bu yarışmaya katılacak olanlar, 21 Kasım 2019 itibariyle 18 yaşını geçmemiş olmak zorundadır.

Katılım Ücreti: 70₺
Yaş aralığı: 14-19

JP4 - Lise Düzeyi Okulları Ana Yemek Yarışması

2 kişilik ana yemek hazırlanması (sebze ile desteklenebilir) ve sunumu için toplam 30 dk. süre verilecektir. Malzeme seçimi, yarışmacının inisiyatifindedir. Domuz eti kullanımına izin verilmemektedir. Bu yarışmaya katılacak olanlar, 21 Kasım 2019 itibariyle 18 yaşını geçmemiş olmak zorundadır.

 

JP5 - Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması

Ekip 3 kişiden oluşmalıdır. 3 Course yemek hazırlanması için 70 dakika süre verilecektir. Başlangıç, ana yemek ve tatlı.Her birinden 2'er tabak yapılacaktır. Tamamen Türk mutfağına mal olmuş ürünler kullanılmalıdır. Bu yarışmanın ödülü yarışmacı ile birlikte okuluna da verilecektir. Yarışma süresince, aşçı üniforması giymeme koşuluyla, steward kullanılabilir. Hazır olduğu takdirde 45. dakikadan sonra sunum yapılabilir. 

Katılım Ücreti : 200 TL
Katılımcı Yaşı :  14 - 19

 

JP6 - Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı

Yarışmacının tercih ettiği 2 kişilik bir sıcak veya soğuk tatlı tabağının hazırlanması ve takdim edilmesi için 30 dk. süre verilecektir. Bu yarışmaya katılacak olanlar, 21 Kasım 2019 itibariyle 25 yaşını geçmemiş olmak zorundadır.

Katılım Ücreti : 70 TL
Katılımcı Yaşı :  18 - 25

JP7 - Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Balık Yarışması

Yarışmacının tercih ettiği 2 kişilik bir balık yemeğinin hazırlanması, pişirilmesi ve takdim edilmesi için 30 dk. süre verilecektir. Balığın bütün getirilip, orada işlenmesi tavsiye edilir. Bu yarışmaya katılacak olanlar, 21 Kasım 2019 itibariyle 25 yaşını geçmemiş olmak zorundadır.

Katılım Ücreti : 70 TL
Katılımcı Yaşı :  18 - 25

JP7I - Kapalı Kutu Öğrenciler Ekip

Üç çeşitten oluşan, iki kişilik bir yemeğin hazırlanması, pişirilmesi ve takdimi için 70 dk verilecektir. Malzemeler organizasyon tarafından sağlanacaktır. Yarışmacı, yarışma başladıktan sonraki 20 dk içinde, İngilizce ve Türkçe olarak hazırlayacağı menüyü, istasyon numarasını da yazarak jüriye sunacaktır. Yarışmacılar, kendilerine ait portatif gereçleri ve el gereçlerini kullanabilirler. Yarışmacılar, malzemenin verimli kullanılması, menü dengesi, orijinallik ve aşçılık yetenekleri alanlarında jüri tarafından değerlendirilecektir. YARIŞMACILAR 25 yaşını geçmemiş olmalıdır. 

Katılım Ücreti :500 TL
Katılımcı Yaşı :  14 - 25

JP7II - Yılın Altın Genç Şefi

3 çeşitten oluşan, 2 kişilik bir yemeğin hazırlanması, pişirilmesi ve takdimi için 70 dk. verilecektir. Malzemeler organizasyon tarafından sağlanmayacaktır, yarışmacılar kendi malzemelerinden sorumludur. Yarışmacı, İngilizce ve Türkçe olarak hazırlayacağı menüyü, istasyon numarasını da yazarak jüriye sunacaktır. Hazır olduğu takdirde; Başlangıç ilk 20 ile 30 dk. arasında, Ana yemek 40 ile 50 dk. arasında, Tatlı 50 ile 70 dk. arasında jüriye sunmak zorundadır. Yarışmacılar, kendilerine ait portatif ve el gereçlerini kullanabilirler. Yarışmacılar, malzemenin verimli kullanılması, menü dengesi, orijinallik ve aşçılık yetenekleri alanlarında jüri tarafından değerlendirileceklerdir. 21 Kasım 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını geçmemiş olmalıdır.

Katılım Ücreti :250 TL
Katılımcı Yaşı :  14 - 25

JP8 - Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması

Yarışmacıların tercih ettiği bir makarna çeşidinden 2 porsiyon hazırlanması için 30 dk. süre verilecektir. Makarna hamuru için ön hazırlık yapılabilir, ancak hazır sos kullanılmasına müsaade edilmez. Bu yarışmaya katılacak olanlar, 21 Kasım 2019 itibariyle 25 yaşını geçmemiş olmak zorundadır.

Katılım Ücreti :70 TL
Katılımcı Yaşı :  18 - 25

JP9 - Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı - Ana Yemek Yarışması

2 kişilik ana yemek hazırlanması (sebze ile desteklenebilir) ve sunumu için toplam 30 dk. süre verilecektir. Malzeme seçimi, yarışmacının inisiyatifindedir. Domuz eti kullanımına izin verilmemektedir. Bu yarışmaya katılacak şefler, 21 Kasım 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını geçmemiş olmak zorundadır.

Katılım Ücreti :70 TL
Katılımcı Yaşı :  18 - 25

JP10 - Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması

Ekip 3 kişiden oluşmalıdır. 3 Course yemek hazırlanması için 70 dakika süre verilecektir. Başlangıç, ana yemek ve tatlı. Her birinden 2'şer tabak yapılacaktır. Tamamen Türk mutfağına mal olmuş ürünler kullanılmalıdır. Bu yarışmanın ödülü yarışmacı ile birlikte okullarda verilecektir. Yarışma süresince, aşçı üniforması giymemesi koşuluyla, steward kullanılabilir. Hazır olduğu takdirde 45. dakikadan sonra sunum yapılabilir Bu yarışmaya katılacak şefler, 21 KASIM 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını geçmemiş olmalıdır ve tam zamanlı çalışmıyor olmak zorundadır.

Katılım Ücreti : 200TL
Katılımcı Yaşı :  18 - 25

 

JP11 - Yılın En İyi Lisesi Yarışması

Üç (3) şeften oluşan ekipler, 70 dakikada, üç (3) çeşitten oluşan iki (2) kuver hazırlamalı, pişirmeli ve sunmalıdır. Yarışma grupları kendi malzemelerini yanlarında getireceklerdir. Takım kaptanı, yarışma başladıktan sonraki 20 dakika içinde, İngilizce ve Türkçe olarak hazırlayacağı menüyü, istasyon numarasını da yazarak jüriye sunacaktır. Takımlar, kendilerine ait portatif gereçleri ve el gereçlerini kullanabilirler. Takımlar, malzemenin verimli kullanılması, menü dengesi, orijinallik ve aşçılık yetenekleri alanlarında jüri tarafından değerlendirilecektir. İsteğe bağlı olarak, aşçı üniforması giymemesi koşuluyla, steward kullanılabilir. 

Katılım Ücreti : 300 TL
Katılımcı Yaşı :  14 - 19

JP12 - Pratik Gençler Pizza ve Pide Yarışması

Yarışma teması: Biri sunum biri tadımlık olmak üzere 32'lik 2 pizza veya istenilen boyutlarda 2 adet pide üretilecektir. Tüm bileşenler yarışmacıya aittir. Yarışmacılar pizza ve pidelerini yuvarlama/döndürme/kesme temelli içerik ve üst malzeme hazırlanışı ile yapacaktır. Toplamda 20 dk. da yapım üst malzemesinin tamamlanması gerekmektedir. Pizza pişirmek, takozlarla kesmek, sunum yarışmacının inisiyatifinde olacak, ancak kullanılan malzemeler son tadı değiştirecektir. Yarışma jürisi hem teknik hem de tadım olarak değerlendirebilir. Pizza hamuru hazır getirilmelidir. 21 Kasım 2019 itibariyle 25 yaşını geçmemiş olmak zorundadır.

Katılım Ücreti : 70 TL
Katılımcı Yaşı :  14 - 25

JP13 - Üniversite Düzeyi Okullar için Pizza Yarışması

Yarışma teması: Biri sunum biri tadımlık olmak üzere 12'lik iki pizza üretilecektir. Tüm bileşenler yarısmacıya aittir. Yarışmacılar pizzalarına yuvarlama/döndürme/kesme temelli içerik ve üst malzeme hazırlanışı ile yapacaktır. Toplamda 15 dk'da yapım üst malzemesinin tamamlanması gerekmektedir. Pizza pişirmek, takozlarla kesmek, sunum yarışmacının inisiyatifinde olacak ancak kullanılan malzemeler son tadı değiştirecektir. Yarışma jürisi hem teknik hem de tadım olarak değerlendirebilir. Pizza hamuru hazır getirilmelidir.

Katılım Ücreti : 70 TL
Katılımcı Yaşı :  18 - 25

JP14 - Kutlama Pastası (Canlı)

Herhangi bir şekle ve temaya sahip şeker hamuru kaplı maket pasta yapılacaktır. Dışarıdan gözükmemesi şartıyla strafor, iç destek,tel, çubuk vb. kullanılabilir. Görünürdeki her şeyin yenilebilir olması zorunludur. Çalışmada özgünlüğün ve el işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı minimum düzeyde olmalıdır. Azami teşhir alanı 75 cm x 75 cm olup yükseklik sınırı yoktur. Yarışma canlı olarak juri önünde yapılacaktır. Süre: 180 dk

Katılım Ücreti : 70 TL

JP15 - Gençler Modern Turta (Canlı)

Üzeri çikolata, meyve, şeker vb. malzemeler kullanılarak el işçiliğiyle dekorlanmış modern turta sunulacaktır. Pandispanya ve iç kreması ayrı olarak hazır getirilebilir. Pasta yapımı, dekor ön hazırlığı ve pastanın dekorlanması yarışma süresi içerisinde yapılacaktır. Pastanın hem dekoru hem de lezzeti değerlendirilecektir. Pastanın keki maksimum 24 cm çapında olacaktır. Süre 70 dk. dır. 21 Kasım 2019 İtibariyle 25 yaşını geçmemiş olmak zorundadır.

​​​​​​​Katılım Ücreti : 70 TL
Katılımcı Yaşı :  14 - 25

SP1 - Modern Kuzine

Sadece taze malzemeler kullanılarak yapılacak olan 2 porsiyon ana yemek hazırlanması, pişirilmesi ve takdim edilmesi için 30 dk. süre verilecektir. Un kullanılamaz. Değerlendirmede, orijinallik, renk ve yaratıcı takdim konuları üzerinde özellikle durulacaktır.

Katılım ücreti: 100₺
Yaş alt sınırı (en az) : 25

SP2 - Kuzu

Yarışmacının tercih ettiği 2 porsiyon kuzu yemeğinin hazırlanması, pişirilmesi ve takdim edilmesi için 30 dk. verilecektir (sırt kullanılması tavsiye edilir). Malzemeler, yarışmacılar tarafından temin edilecektir.

Katılım ücreti: 100₺
Yaş alt sınırı (en az) : 25

SP3 - Ustalar Balık

Yarışmacının tercih ettiği 2 kişilik orijinal bir balık yemeğinin hazırlanması, pişirilmesi ve takdim edilmesi için 30 dk. süre verilecektir. Ön hazırlık asgaride tutulmalıdır.

Katılım ücreti: 100₺
Yaş alt sınırı (en az) : 25

SP5 - Makarna

Yarışmacının, seçtiği bir makarna cinsinden 2 kişilik hazırlaması, pişirmesi ve takdim etmesi için 30 dk.süre verilecektir. Ön hazırlık olarak, sadece makarna hamurunun önceden hazırlanmasına müsaade edilir. Hazır makarna kullanılmasına izin verilmeyecektir.

Katılım ücreti: 100₺
Yaş alt sınırı (en az) : 25

SP6 - Yılın Altın Türk Şefi

(YALNIZ TÜRK ŞEFLERE AÇIKTIR) 3 çeşitten oluşan, 2 kişilik bir yemeğin hazırlanması, pişirilmesi ve takdimi için 70 dk. verilecektir. Malzemeler yarışmacı tarafından getirilecektir, yarışmacılar kendi malzemelerinden sorumludur. Yarışmacı İngilizce ve Türkçe olarak menüyü, istasyon numarasını da yazarak jüriye sunacaktır. Hazır olduğu takdirde; Başlangıç ilk 20 ile 30 dk arasında, Ana yemek 40 ile 50 dk arasında, Tatlı 50 ile 70 dk arasında jüriye sunmak zorundadır. Yarışmacı, kendilerine ait portatif ve el gereçlerini kullanabilirler. Yarışmacı, malzemenin verimli kullanılması, menü dengesi, orijinallik ve aşçılık yetenekleri alanlarında jüri tarafından değerlendirileceklerdir.

Katılım ücreti: 250₺
Yaş alt sınırı (en az) : 25

SP7 - Orijinal Türk Yemeği

30 dk. içinde, 2 kişilik orijinal bir Türk yemeğinin pişirilmesi ve sunumu yapılacaktır. Katılımcılar yazılı bir tarif ile başvurmaları gerekmektedir. Tarifte bulunması gerekenler; a) Malzemeler b) Yemeğin tarifi c) Pişirme metodu. Yemek orijinal olmalıdır ve organizatörlerin ileride bu yemeğin tarifini yayınlama hakkı vardır.

Katılım ücreti: 100₺
Yaş alt sınırı (en az) : 25

SP8 - Sebze Oymacılığı

Büfe dekorları yarışma gününde belirtilen süre içerisinde yapılacaktır. Balkabağı, Japon turbu, karpuz gibi çeşitlerden istenilen kullanılabilir. Azami teşhir alanı 75 cm x 75 cm olup, yükseklik sınırı yoktur. Süre: 180 dk.

Katılım ücreti: 100₺
Yaş alt sınırı (en az) : 25

SP9 - Asya ve Uzak Doğu Mutfağı

Bu yarışma için yarışmacılara 30 dk. süre verilecektir. Yarışmacılar kendi seçtikleri bir Asya mutfağından yemeği 2 kuver şeklinde hazırlıyacaktır. Tüm malzemeler yarışmacılar tarafından temin edilecektir. Malzemeler, reçete ve yapılış metodu yazılacaktır. Yarışma organizasyonu, yarışma sonrasında tarifi kullanma hakkına sahiptir. Bu yarışma tüm yarışmacılara açıktır.

Katılım ücreti: 100₺
Yaş alt sınırı (en az) : 25

SP10 - Restoran Tatlı Tabağı

Yarışmacının tercih ettiği 2 kişilik bir sıcak veya soğuk tatlı tabağının hazırlanması ve takdim edilmesi için 30 dk. süre verilecektir. Tüm malzemeler yarışmacılar tarafından temin edilecektir. Hazır ürün kullanılamaz.

Katılım ücreti: 100₺
Yaş alt sınırı (en az) : 25

SP11 - Modern Türk Mutfağı

Sadece Türkiye’de çalışan şeflere açıktır. 2 kişilik çağdaş (modern) Türk yemeğinin hazırlanması ve sunumu için 30 dk. süre verilecektir. Yemeğin yapımında kullanılacak malzemelerin ulusal ve lokal organik ürünler olması tercih edilmelidir. Domuz eti kullanımına izin verilmez.

Katılım ücreti: 100₺
Yaş alt sınırı (en az) : 25

SP12 - Ustalar Pizza ve Pide Yarışması

Yarışma teması: Biri sunum biri tadımlık olmak üzere 32'lik 2 pizza veya istenilen boyutlarda 2 adet pide üretilecektir. Tüm bileşenler yarışmacıya aittir. Yarışmacılar pizza ve pidelerini yuvarlama/döndürme/kesme temelli içerik ve üst malzeme hazırlanışı ile yapacaktır. Toplamda 20 dk. da yapım üst malzemesinin tamamlanması gerekmektedir. Pizza pişirmek, takozlarla kesmek, sunum yarışmacının inisiyatifinde olacak, ancak kullanılan malzemeler son tadı değiştirecektir. Yarışma jürisi hem teknik hem de tadım olarak değerlendirebilir. Pizza hamuru hazır getirilmelidir.

Katılım ücreti: 100₺
Yaş alt sınırı (en az) : 25

SP14 - Modern Turta (Canlı Yarışma)

Üzeri çikolata, meyve, şeker vb. malzemeler kullanılarak el işçiliğiyle dekorlanmış modern turta sunulacaktır. Pandispanya ve iç kreması ayrı olarak hazır getirilebilir. Pasta yapımı, dekor ön hazırlığı ve pastanın dekorlanması yarışma süresi içerisinde yapılacaktır. Pastanın hem dekoru hem de lezzeti değerlendirilecektir. Pastanın keki maksimum 24 cm çapında olacaktır. Süre: 70 dk'dır.

Katılım ücreti: 100₺
Yaş alt sınırı (en az) : 25

SP15 - Gelin / Kaynana

Gelinler ve kaynanalar, aynı yemeği farklı mutfaklarda yapacaklar ve jüriye sunacaklar. Kazanan tarafa özel ödüllerimiz vardır.

Katılım Ücretsizdir.

SP16 - YILIN ALTIN GENÇ PASTA ŞEFİ

yarışma kapalı kutu yapılacak olup yarışma malzemeleri organizasyon sahibi tarafından verilecektir  yarışmacı yarışmanın ilk 10( on) dakikasında kutudan çıkacak ürünlerden türkçe ve ingilizce tarifini hazırlayacak toplamda 50 dk süre verilecektir( ingilizce menü konusunda yardım alabilir) kutudan çıkacak olan bütün malzemelerin kullanılması gerekmektedir

katılım ücreti 500 tl
katılımcı yaşı : üst sınır 25

SP17-YILIN ALTIN PASTA ŞEFİ 

yarışma kapalı kutu yapılacak olup yarışma malzemeleri organizasyon sahibi tarafından verilecektir  yarışmacı yarışmanın ilk 10( on) dakikasında kutudan çıkacak ürünlerden türkçe ve ingilizce tarifini hazırlayacak toplamda 50 dk süre verilecektir( ingilizce menü konusunda yardım alabilir) kutudan çıkacak olan bütün malzemelerin kullanılması gerekmektedir

katılım ücreti 500tl
katılımcı yaşı : Alt sınır 20

 

SP18 - ÖĞRETMENLER YARIŞIYOR

KATILIM ÜCRETSİZDİR 

Öğretmenler günü münasebeti ile yarışmada öğretmenlerimiz yarışacak kendi belirledikleri yemeği iki ayrı tabakta sunacaklar toplamda 50 dk süre verilmektedir,

yarışmanın birincisine özel ödül verilecektir.

SNT1 - Artistik Çalışma

Yarışmacıların istedikleri tema ve biçimde yapacakları Artistik çalışmada Şeker hamuru ve/veya Pastilaj kullanılacaktır. Tasarım ve uygulama tamamen yarışmacıya ait olmalıdır. El işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı olumsuz değerlendirilecektir. Azami teşhir alanı 75 cm x 75 cm olup yükseklik sınırı yoktur. Dışarıdan gözükmeyen iç destek, tel, çubuk, strafor vb. malzemeler kullanılabilir. Görünürdeki herşeyin yenilebilir olması zorunludur. Çalışmada yardımcı malzeme olarak İzomalt ve Royal krema (royal icing) kullanılabilir. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

Katılım ücreti: 100₺

SNT2 - Yağ Çalışması

Dekoratif yağ çalışmasında yarışmacı kendi istediği biçim ve temayı uygulayabilir. Eserde tamamen yağ kullanılması zorunludur. Tasarım ve uygulama tamamen yarışmacıya ait olmalıdır. Çalışmada özgünlüğün ve el işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı olumsuz değerlendirilecektir. Azami teşhir alanı 75 cm x 75 cm olup yükseklik sınırı yoktur. Dışarıdan gözükmemek şartıyla iç destek, tel vb. kullanılabilir. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

Katılım ücreti: 100₺

SNT3 - Çikolata Çalışması

Dekoratif çikolata çalışmasında yarışmacı kendi istediği biçim ve temayı uygulayabilir. Eserde tamamen çikolata kullanılması zorunludur. Tasarım ve uygulama tamamen yarışmacıya ait olmalıdır. El işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı olumsuz değerlendirilecektir. Azami teşhir alanı 75 cm x 75 cm olup yükseklik sınırı yoktur. Dışarıdan gözükmemek şartıyla iç destek, tel vb. kullanılabilir. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

Katılım ücreti: 100₺

SNT4 - Badem, Marzipan Çalışması

Dekoratif marzipan çalışmasında yarışmacı kendi istediği biçim ve temayı uygulayabilir. Eserde tamamen marzipan kullanılması zorunludur. Tasarım ve uygulama tamamen yarışmacıya ait olmalıdır. Çalışmada özgünlüğün ve el işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı olumsuz değerlendirilecektir. Azami teşhir alanı 50 cm x 50 cm olup yükseklik sınırı yoktur. Dışarıdan gözükmemek şartıyla iç destek, tel vb. kullanılabilir. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

Katılım ücreti: 100₺

SNT5 - Kutlama Pastası

Herhangi bir şekle ve temaya sahip şeker hamuru kaplı maket pasta yapılacaktır. Dışarıdan gözükmemesi şartıyla strafor, iç destek, tel, çubuk vb. kullanılabilir. Süslemede yardımcı malzeme olarak izomalt ve royal krema gibi malzemeler kullanılabilir. Görünürdeki her şeyin yenilebilir olması zorunludur. Çalışmada özgünlüğün ve el işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı minimum düzeyde olmalıdır. Azami teşhir alanı 75 cm x 75 cm olup yükseklik sınırı yoktur. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SNT6 - Ayakkabı ve Çanta

Şeker hamurundan yarışmacının seçeceği bir çift ayakkabı (bot, çizme,terlik, patik vs.) ve konsepte uygun çantasıyla tasarlanıp uygulanacaktır. Dışarıdan gözükmemesi şartıyla strafor, iç destek, tel, çubuk vb. kullanılabilir. Çalışmada özgünlüğün ve el işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı olumsuz değerlendirilecektir. Azami teşhir alanı 50 cm x 50 cm olup yükseklik sınırı yoktur. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SNT7 - 3 BOYUTLU PASTA

STANDART PASTA BİÇİMLERİ DIŞINDA HERHANGİ BİR ŞEKLE SAHİP KEKİ YONTULARAK ŞEKİLLENDİRİLMİŞ VE ŞEKER HAMURU YAHUT KREM ŞANTİ İLE  KAPLANMIŞ 3 BOYUTLU PASTA  DIŞARIDAN GÖRÜNMEMESİ KOŞULU İLE İÇ DESTEK İSKELET VE TEL KULLANILABİLİR KEK YERİNE STRAFOR , KÖPÜK ,MAKET VB MALZEMELER KESİNLİKLE KULLANILAMAZ JÜRİ KEKİ KONTROL ETMEK İÇİN BİR DİLİM KESEBİLİR BOYAMA PARLATMA TONLAMA YAPILAN YÜZEYLERDE YENİLEBİLİR ÜRÜN KULLANILMALIDIR TEŞHİR ZEMİNİDE DAHİL OLMAK ÜZERE YENİLEBİLİR ÜRÜNLER İLE KAPLANMASI ZORUNLUDUR  (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SNT8 - Minyatür

Sadece şeker hamuru kullanılarak istenilen şekilde ve temada uygulanacak minyatür çalışmasıdır. Çalışmada özgünlüğün ve el işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı olumsuz değerlendirilecektir. Dışarıdan kesinlikle görünmemesi şartıyla iç destek, tel vb. kullanılabilir. Azami teşhir alanı 15 cm x 15 cm olup, yükseklik maksimum 15 cm'dir. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SNT9 - İzomalt (Eritme Şeker) Çalışması

Dekoratif amaçla hazırlanmış şeker çalışmasında pişmiş şeker/izomalt dışında malzeme kullanılamaz. Çalışmada özgünlüğün ve el işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, minimum oranda kalıp kullanımı kabul edilebilir. Azami teşhir alanı 75 cm x 75 cm olup, yükseklik sınırı yoktur. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SNT10 - Şekerden Çiçek Aranjmanı

En az 12 adet çiçekten oluşan aranjmandır. Aranjmanın tasarımı, çiçeklerin gerçekçiliği, birbirleriyle uyumu ve sunumu bir bütün olarak değerlendirilecektir. 12 çiçeğin de yapraklarıyla beraber şekillendirilmesi gereklidir. Tel, tomurcuk, çiçek bantı, stamen kullanılabilir. Maksimum teşhir alanı 50 cm x 50 cm olup, yükseklik sınırı yoktur. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SNT11 - Araç Çalışması

Şeker hamuru kullanılarak yarışmacı kendi seçeceği bir araç modelini yapacaktır. Fayton, motosiklet, tren, uçak vb. ulaşım araçları tasarım için örnek alınabilir. Dışarıdan gözükmeyecek şekilde iç destek, strafor vb. malzeme kullanılabilir. Yardımıcı malzeme olarak izomalt, royal icing vb. kullanılabilir. Teşhir alanının uzun kenarı minimum 50 cm, maksimum 70 cm olacaktır. Yükseklik sınırı yoktur. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SNT12 - 3 Boyutlu Pasta

Standart pasta biçimleri dışında herhangi bir şekle sahip, keki yontularak şekillendirilmiş ve şeker hamuru ile kaplanıp dekorlanmış 3 boyutlu pasta hazırlanacaktır. Dışarıdan görünmemesi koşuluyla iç destek ve tel kullanılabilir. Kek yerine strafor, köpük maket vb. kesinlikle kullanılamaz. Jüri keki kontrol etmek için pastadan bir parça kesebilir. Kalıp kullanılarak şekillendirilen pastalar olumsuz değerlendirilecektir. Teşhir alanı maksimum 60 cm x 60 cm olup, yükseklik sınırı yoktur. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SNT13 - Maske Çalışması

Yarışmacılar Şeker hamuru veya Pastilaj kullanarak, kendi seçecekleri herhangi bir dönem veya kültüre ait Maske yapacaklardır. Dışarıdan gözükmeyen iç destek, tel vb. kullanılabilir. Süslemede izomalt, royal icing vb. yenilebilir malzemeler kullanılabilir. Sunumda stand vb. kullanılabilir. Maske giyilebilir olması lazımdır. Azami teşhir alanı 50 cm x 50 cm'dir. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SNT14 - Cup Cake

Şeker hamuruyla ve yenilebilir malzemelerle dekor uygulanmış 12 adet cup cake sunulacaktır. Cup cake çalışmaları 6 çift dekorlu ve 2 farklı lezzet seçeneğiyle hazırlanacaktır. 2 tanesi tadım için kullanılacaktır. Hem lezzet hem de süsleme değerlendirilecektir. Stand vb. sunum platformları kullanılabilir. Teşhir alanı maksimum 40 cm x 40 cm'dir. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SCD1 - Ordövr veya Fingerfood

Yarışmacının tercih edeceği 6 çeşit, 6 kişilik olarak hazırlanacaktır (toplam 36 kuver). İkisi sıcak olarak hazırlanacak ve soğuk servis edilecektir.

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SCD2 - Balık Teşhir Tabağı

Dekore ve glaze edilmiş, garnitürleri yerleştirilmiş 6 kişilik balık tabağı teşhir edilecektir.

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SCD3 - Et Teşhir Tabağı

Minimum 6 porsiyonluk, dekore ve glaze edilmiş, garnitürleri yerleştirilmiş dana, sığır veya kuzu etinden hazırlanmış tabağın teşhir edilmesidir.

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SCD4 - Restoran Tatlı Tabağı

4 farklı tatlı hazırlanmalı ve teşhir edilmelidir. Bunlardan 1 tanesi sıcak hazırlanmalı ve soğuk sunulmalıdır.

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SCD5 - Pötiför

Toplam 36 parça şekerleme veya tatlı pötiförlerden oluşan teşhir, 6’şar parça ve 6 çeşit içerecektir (toplam 36). Çeşit ve dokularda kontrast olmalıdır. Teşhirin her bir çeşidi, tadılmak üzere ayrı konulmalıdır.

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SCD6 - Somon Teşhir Tabağı

Minimum 6 porsiyonluk, iyi dekore ve glaze edilmiş, garnitürleri yerleştirilmiş somon tabağı teşhir edilmelidir.

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SCD7 - Restaurant Tabağı Teşhiri - Ana Yemek

Et, balık veya sakatatlardan hazırlanmış olan 4 farklı Ana Yemek, 4 ayrı tabakta teşhir edilecektir. Sıcak hazırlanıp, soğuk olarak sunulacaktır. Sunumu zenginleştirmek için, teşhir tabakları dekore edilebilir, yiyecekler glaze edilebilir ve garnitürlerle tamamlanabilir.

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SNT15 - Sebze / Meyve Oymacılığı

Büfe dekorları daha önceden hazırlanmış olup balkabağı, Japon turbu, karpuz gibi çeşitlerden istenilen kullanılabilir. Çalışmalar yarışma sabahı sergilenmiş olmalıdır. Azami teşhir alanı 100 cm x 100 cm olup, yükseklik sınırı yoktur.

​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

SNT16 - Ekmek Büfesi

Yarışmacılar 8 farklı ekmek, kruvasan, Danish ürünleri teşhir edeceklerdir. Her bir üründen jürinin tatması için 6 dilim veya küçük ise adet sunulacaktır. Ayrıca 1 adet tuzlu hamur, buğday, mercimek, bulgur gibi ürün kullanılarak decor show parçası veya tablo yapılacaktır. Azami teşhir alanı 60 cm x 60 cm olup, yükseklik sınırı yoktur. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​​​​​​​​Katılım ücreti: 100₺

JNT1 - Artistik Çalışma

Yarışmacıların istedikleri tema ve biçimde yapacakları Artistik çalışmada Şeker hamuru ve/veya Pastilaj kullanılacaktır. Tasarım ve uygulama tamamen yarışmacıya ait olmalıdır. El işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı olumsuz değerlendirilecektir. Azami teşhir alanı 75 cm x 75 cm olup yükseklik sınırı yoktur. Dışarıdan gözükmeyen iç destek, tel, çubuk, strafor vb malzemeler kullanılabilir. Görünürdeki herşeyin yenilebilir olması zorunludur. Çalışmada yardımcı malzeme olarak İzomalt ve Royal krema (royal icing) kullanılabilir. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

Katılım ücreti: 70₺

JNT2 - Yağ Çalışması

Dekoratif yağ çalışmasında yarışmacı kendi istediği biçim ve temayı uygulayabilir. Eserde tamamen yağ kullanılması zorunludur. Tasarım ve uygulama tamamen yarışmacıya ait olmalıdır. Çalışmada özgünlüğün ve el işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı olumsuz değerlendirilecektir. Azami teşhir alanı 75 cm x 75 cm olup yükseklik sınırı yoktur. Dışarıdan gözükmemek şartıyla iç destek, tel vb kullanılabilir. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

Katılım ücreti: 70₺

JNT3 - Çikolata Çalışması

Dekoratif çikolata çalışmasında yarışmacı kendi istediği biçim ve temayı uygulayabilir. Eserde tamamen çikolata kullanılması zorunludur. Tasarım ve uygulama tamamen yarışmacıya ait olmalıdır. El işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı olumsuz değerlendirilecektir. Azami teşhir alanı 75 cm x 75 cm olup yükseklik sınırı yoktur. Dışarıdan gözükmemek şartıyla iç destek, tel vb kullanılabilir. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

Katılım ücreti: 70₺

JNT4 - Badem, Marzipan Çalışması

Dekoratif marzipan çalışmasında yarışmacı kendi istediği biçim ve temayı uygulayabilir. Eserde tamamen marzipan kullanılması zorunludur. Tasarım ve uygulama tamamen yarışmacıya ait olmalıdır. Çalışmada özgünlüğün ve el işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı olumsuz değerlendirilecektir. Azami teşhir alanı 50 cm x 50 cm olup yükseklik sınırı yoktur. Dışarıdan gözükmemek şartıyla iç destek, tel vb kullanılabilir. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 70₺

JNT5 - Kutlama Pastası

Herhangi bir şekle ve temaya sahip şeker hamuru kaplı maket pasta yapılacaktır. Dışarıdan gözükmemesi şartıyla strafor, iç destek,tel, çubuk vb kullanılabilir. Süslemede yardımcı malzeme olarak izomalt ve royal krema gibi malzemeler kullanılabilir. Görünürdeki herşeyin yenilebilir olması zorunludur. Çalışmada özgünlüğün ve el işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı minimum düzeyde olmalıdır. Azami teşhir alanı 75 cm x 75 cm olup yükseklik sınırı yoktur. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 70₺

JNT6 - Araç Çalışması

Şeker hamuru kullanılarak yarışmacı kendi seçeceği bir araç modelini yapacaktır. Fayton, motosiklet, tren, uçak vb. ulaşım araçları tasarım için örnek alınabilir. Dışarıdan gözükmeyecek şekilde iç destek, strafor vb. malzeme kullanılabilir. Yardımcı malzeme olarak izomalt, royal icing vb kullanılabilir. Teşhir alanının uzun kenarı minimum 50 cm, maksimum 70 cm olacaktır. Yükseklik sınırı yoktur. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 70₺

JCD1 - Terin Tabağı Teşhiri

Yarışmacı 3 farklı terin tabağı teşhir etmelidir. Teşhirlerden biri meyve veya sebzeden yapılmış olmalıdır. Teşhir, uygun bir şekilde glaze edilebilir ve garnitürlerle hazırlanabilir. Domuz eti kullanımına izin verilmez.

​​​​​​​Katılım ücreti: 70₺

JCD2 - Balık Teşhir Tabağı

Dekore ve glaze edilmiş, garnitürleri yerleştirilmiş minimum 6 porsiyonluk bir balık tabağının teşhir edilmesi.

​​​​​​​Katılım ücreti: 70₺

JCD3 - Et Teşhir Tabağı

Minimum 6 porsiyon, dekore ve glaze edilmiş, garnitürleri yerleştirilmiş bir dana, sığır veya kuzu tabağı teşhir edilmelidir.

​​​​​​​Katılım ücreti: 70₺

JCD4 - Restoran Tabakları

4 farklı restoran ana yemek tabağı, ayrı ayrı hazırlanmalı ve teşhir edilmelidir. Teşhirler, glaze edilebilir ve garnitürlerle zenginleştirilebilir. Sıcak hazırlanmalı ve soğuk servis edilmelidir. Kümes ve av hayvanları kullanımına izin verilmez.

​​​​​​​Katılım ücreti: 70₺

JCD5 - Restoran Tatlı Tabağı

4 farklı tatlı hazırlanarak teşhir edilmeli. Tatlılardan biri sıcak hazırlanmalı ve soğuk servis edilmelidir.

​​​​​​​Katılım ücreti: 70₺

JNT7 - Maske Çalışması

Yarışmacılar Şeker hamuru veya Pastilaj kullanarak, kendi seçecekleri herhangi bir dönem veya kültüre ait Maske yapacaklardır. Dışarıdan gözükmeyen iç destek, tel vb. kullanılabilir. Süslemede izomalt, royal icing vb. yenilebilir malzemeler kullanılabilir. Sunumda stand vb. kullanılabilir. Maske giyilebilir olması lazımdır. Azami teşhir alanı 50 cm x 50 cm.dir. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 70₺

JNT8 - Cup Cake

Şeker hamuruyla ve yenilebilir malzemelerle dekor uygulanmış 12 adet cup cake sunulacaktır.. Cup cake çalışmaları 6 çift dekorlu ve 2 farklı lezzet seçeneğiyle hazırlanacaktır. 2 tanesi tadım için kullanılacaktır. Hem lezzet hem de süsleme değerlendirilecektir. Stand vb. sunum platformları kullanılabilir. Teşhir alanı maksimum 40 cm x 40 cm. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 70₺

JNT9 - Minyatür

Sadece şeker hamuru kullanılarak istenilen şekilde ve temada uygulanacak minyatür çalışmasıdır. Çalışmada özgünlüğün ve el işçiliğinin ön planda olması tercih edilip, kalıp kullanımı olumsuz değerlendirilecektir. Dışarıdan kesinlikle görünmemesi şartıyla iç destek, tel vb. kullanılabilir. Azami teşhir alanı 15 cm x 15 cm, yükseklik maksimum 15 cm.dir. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​Katılım ücreti: 70₺

JNT10 - Şekerden Çiçek Aranjmanı

En az 12 adet çiçekten oluşan aranjman. Aranjmanın tasarımı, çiçeklerin gerçekçiliği, birbirleriyle uyumu ve sunumu bir bütün olarak değerlendirilecektir. 12 çiçeğin de yapraklarıyla beraber şekillendirilmesi gereklidir. Tel, tomurcuk, çiçek bantı, stamen kullanılabilir. Maksimum teşhir alanı 50 cm x 50 cm olup yükseklik sınırı yoktur. (Yapılan çalışmalar 4 gün boyunca teşhir edilecektir.)

​​​​​​​​​​​​​​Katılım ücreti: 70₺

Sınıf SPT1 - Grand Prix, Şefler Ekibi

3 şeften oluşan ekipler, 90 dk.da, 3 çeşitten oluşan 2 kuver hazırlamalı, pişirmeli ve sunmalıdır. Yarışmada kullanılacak malzemeler, organizasyon komitesi tarafından hazırlanacak ve yarışma başlayıncaya kadar yarışmacılara gösterilmeyecektir. Verilenlerin dışında malzeme kullanılması yasaktır. Takım kaptanı, yarışma başladıktan sonraki 20 dk. içinde, İngilizce ve Türkçe olarak hazırlayacağı menüyü, istasyon numarasını da yazarak jüriye sunacaktır. Takımlar, kendilerine ait portatif ve el gereçlerini kullanabilirler. Takımlar, malzemenin verimli kullanılması, menü dengesi, orijinallik ve aşçılık yetenekleri alanlarında jüri tarafından değerlendirileceklerdir. İsteğe bağlı olarak, şef üniforması giymemesi koşuluyla, steward kullanılabilir.

Katılım ücreti: 500₺
Katılımcı Yaş sınır (en az): 25

Sınıf SPT2 - Pratik Ekip Yarışması

Üç (3) şeften oluşan ekipler, 70 dakikada, üç (3) çeşitten oluşan iki (2) kuver hazırlamalı, pişirmeli ve sunmalıdır. Yarışma grupları kendi malzemelerini yanlarında getireceklerdir. Takım kaptanı İngilizce ve Türkçe olarak menüyü, istasyon numarasını da yazarak jüriye sunacaktır. Takımlar, kendilerine ait portatif ve el gereçlerini kullanabilirler. Takımlar, malzemenin verimli kullanılması, menu dengesi, orijinallik ve aşçılık yetenekleri alanlarında jüri tarafından değerlendirileceklerdir. Hazır olduğu takdirde Başlangıç ilk 20 ile 30dk arasında Ana yemek 40 ile 50dk arasında Tatlı 50 ile 70dk arasında Jüriye sunmak sorundadır. İsteğe bağlı olarak, şef üniforması giymemesi koşuluyla steward kullanılabilir.

Katılım ücreti: 300₺
Katılımcı Yaş sınır (en az): 25

JPT1 - Gençler Pratik Ekip Yarışması

3 şeften oluşan ekipler, 90 dk.da, 3 çeşitten oluşan 2 kuver hazırlamalı, pişirmeli ve sunmalıdır. Yarışmada kullanılacak malzemeler, organizasyon komitesi tarafından hazırlanacak ve yarışma başlayıncaya kadar yarışmacılara gösterilmeyecektir. Verilenlerin dışında malzeme kullanılması yasaktır. Takım kaptanı, yarışma başladıktan sonraki 20 dk. içinde, İngilizce ve Türkçe olarak hazırlayacağı menüyü, istasyon numarasını da yazarak jüriye sunacaktır. Takımlar, kendilerine ait portatif ve el gereçlerini kullanabilirler. Takımlar, malzemenin verimli kullanılması, menü dengesi, orijinallik ve aşçılık yetenekleri alanlarında jüri tarafından değerlendirileceklerdir. İsteğe bağlı olarak, şef üniforması giymemesi koşuluyla, steward kullanılabilir. 21 Kasım 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını geçmemiş olmalıdır.

Katılım ücreti: 500₺
Katılımcı Yaş sınırı: 14-25

JP5 - Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması

Ekip 3 kişiden oluşmalıdır. 3 Course yemek hazırlanması için 70 dk. süre verilecektir. Başlangıç, ana yemek ve tatlı. Her birinden 2’şer tabak yapılacaktır. Tamamen Türk mutfağına mal olmuş ürünler kullanılmalıdır. Bu yarışmanın ödülü, yarışmacı ile birlikte okullara da verilecektir. Yarışma süresince, şef üniforması giymemesi koşuluyla, steward kullanılabilir. Hazır olduğu takdirde; Başlangıç ilk 20 ile 30 dk arasında, Ana yemek 40 ile 50 dk arasında, Tatlı 50 ile 70 dk arasında jüriye sunmak zorundadır. Bu yarışmaya katılacak şefler, 21 Kasım 2019 tarihi itibariyle 18 yaşını geçmemiş olmalıdır.

Katılım ücreti: 300₺
Katılımcı Yaş sınır : 14-19

JP10 - Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması

Ekip 3 kişiden oluşmalıdır. 3 Course yemek hazırlanması için 70 dk. süre verilecektir. Başlangıç, ana yemek ve tatlı. Her birinden 2’şer tabak yapılacaktır. Tamamen Türk mutfağına mal olmuş ürünler kullanılmalıdır. Bu yarışmanın ödülü, yarışmacı ile birlikte okullarda verilecektir. Yarışma süresince şef üniforması giymemesi koşuluyla, steward kullanılabilir. Hazır olduğu takdirde; Başlangıç ilk 20 ile 30 dk arasında, Ana yemek 40 ile 50 dk arasında, Tatlı 50 ile 70 dk arasında jüriye sunmak sorundadır. Bu yarışmaya katılacak şefler, 21 Kasım 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını geçmemiş olmalıdır.

Katılım ücreti: 300₺
​​​​​​​Katılımcı Yaş sınır: 18-25

Sınıf TB2 - Parade de Chefs Banket Ekibi ( YILIN EN İYİ OTELİ )

Takımlar, kendilerine gösterilmiş olan açık restoranlarda yarışacaklardır. Her bir takım, 3 şef ve 3 servis elemanından olmak üzere 6 kişiden oluşur. Her takım 3 çeşitten oluşan toplam 32 kişilik yemek hazırlamalı, pişirmeli ve servis etmelidir. Ayrıca 2 kuver, jüri ve 1 kuver teşhir için hazırlamalıdır ( toplam 35 kuver). Yemekler, restorana gelen misafirlere ikram edilecektir. Tüm malzemeler ekipler tarafından karşılanacaktır. İkram, restoran servisi tarzında olacaktır. Menü önceden İngilizce olarak hazırlanmış ve Salon Direktörü’ne sunulmuş olmalıdır. Bu kategori için her gün 2 restoran kullanılacak olup, ekiplerin hani gün yarışacakları, önceden kendilerine bildirilecektir. • Başlangıç, sıcak veya soğuk olabilir (çorba servisi uygun değildir). • Ana Yemek tercihi, ekibin inisiyatifindedir ve sebze ve garnitürle birlikte aynı tabakta servis edilmelidir. • Tatlı, soğuk veya sıcak olabilir, ayrı servis edilmelidir. • Kanepe veya pötifor servisi değerlendirmeye alınmayacaktır. • Hazır ekmek servisi mümkündür. • Her bir kuver, soğuk veya glaze edilmiş olarak menü ile birlikte sunulmalıdır. • Küçük mutfak ekipmanı ve el aletleri kullanımı, ekibin inisiyatifindedir. Malzemeler: Malzemeler Salon Başkanı’na ekip tarafından önceden bildirilmelidir. Ekipler mutfaklarını sabah 8:00 itibariyle hazırlanmak amacıyla kullanabilirler. Yemekleri hazırlamak için başlama saati sabah 8:30’dur ve 12:30’da hazırlıklar bitmiş, servis başlamış olmalıdır. Ön hazırlık olarak, bulyonlara, glazelere, sebzelerin soyulmasına, balık filetosu çıkarılmasına, etin parçalanmasına izin verilmektedir. Tüm malzemenin tartılması işlemi önceden yapılmış olmalıdır. Organizasyon komitesi tarafından verilmiş olan mutfak ekipmanı, yarışma sonunda kontrol edilecek, şayet eksik çıkarsa, bu yarışmacıların puan kaybetmesine neden olacaktır. Yarışma süresince steward kullanılmasına izin verilmekle birlikte, şef üniforması giymesi ve yiyeceklerle ilgilenmesi yasaktır. Sadece bulaşıkları yıkamakla görevlendirilmelidir. Takımın Sorumlulukları: 1. Her masa 2, 4 veya 6 kişilik olarak hazırlanmalıdır 2. Masaların üzerine örtü serilmiş olmalıdır 3. Her ekip, misafirlere servis yapacağı tabakları kendisi getirmelidir 4. Masaların donatılması, peçete, çatal-bıçak-kaşık, bardak, kadeh vs. getirilmesi. Önemli 

Katılım ücreti: 300₺
​​​​​​​Katılımcı Yaş sınır (en az): 20

JP11 - Yılın En İyi Lisesi Yarışması

3 şeften oluşan ekipler, 70 dk.da, 3 çeşitten oluşan 2 kuver hazırlamalı, pişirmeli ve sunmalıdır. Yarışma grupları kendi malzemelerini yanlarında getireceklerdir. Takım kaptanı, İngilizce ve Türkçe olarak menüyü, istasyon numarasını da yazarak jüriye sunacaktır. Takımlar, kendilerine ait portatif ve el gereçlerini kullanabilirler. Takımlar, malzemenin verimli kullanılması, menu dengesi, orijinallik ve aşçılık yetenekleri alanlarında jüri tarafından değerlendirileceklerdir. İsteğe bağlı olarak, şef üniforması giymemesi koşuluyla, steward kullanılabilir. 21 Kasım 2019 tarihi itibariyle 18 yaşını geçmemiş olmalıdır.

Katılım ücreti: 300₺
​​​​​​​Katılımcı Yaş sınır : 14-19

JPT2 - Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması

3 şeften oluşan ekipler, 70 dk.da, 3 çeşitten oluşan 2 kuver hazırlamalı, pişirmeli ve sunmalıdır. Yarışma grupları kendi malzemelerini yanlarında getireceklerdir. Takım kaptanı, İngilizce ve Türkçe olarak menüyü, istasyon numarasını da yazarak jüriye sunacaktır. Takımlar, kendilerine ait portatif ve el gereçlerini kullanabilirler. Takımlar, malzemenin verimli kullanılması, menu dengesi, orijinallik ve aşçılık yetenekleri alanlarında jüri tarafından değerlendirileceklerdir. İsteğe bağlı olarak, şef üniforması giymemesi koşuluyla, steward kullanılabilir. 21 Kasım 2019 tarihi itibariyle 18 yaşını geçmemiş olmalıdır.

Katılım ücreti: 300₺
​​​​​​​Katılımcı Yaş sınır : 18-25

VLNT14 - Yılın En İyi Aşk Yemeği

2 kişiden oluşan yarışmacılardır. Çiftler 70 dakikalık zaman diliminde, ana yemek ve tatlı olmak üzere 2 çeşit yemek hazırlayacaklar. Her birinden 2'şer adet yapılan yemeğin, Sevgililer Günü konseptine uygun olması gerekmektedir. Katılımcılar profesyonel aşçı ve herhangi bir meslekten olabilirler, sınırlama yoktur.

​​​​​​​Katılım ücreti: 300₺

SP8-Team - Sebze Oymacılığı Takım Yarışması

Büfe dekorları yarışma gününde belirtilen süre içerisinde yapılacaktır. Balkabağı, Japon turbu, karpuz gibi çeşitlerden istenilen kullanılabilir. Azami teşhir alanı 250 cm x 200 cm olup, yükseklik sınırı yoktur. Süre: 180 dk.

​​​​​​​Katılım ücreti: 300₺
​​​​​​​Katılımcı Yaş sınır (en az): 25

Sınıf TB1 - Soğuk Büfe Ekip Yarışması

Yarışma, ekiplere açıktır ve toplam 8 ekip yarışacaktır. Öncelik Milli Takımlara verilecektir. Ekip, 4 şef, 1 pastacı ve 1 genç şef olmak üzere toplam 6 kişiden oluşmalıdır. Teşhir alanı en fazla 300 cm x 350 cm olacaktır. Büfe 3 bölümden oluşur; 1. Bölüm: • 4 farklı finger foods, 4 kişilik hazırlanmalı (toplam 16 parça olmalı), sıcak tasarlanmalı, soğuk servis edilmeli. • Bir adet 6 kişilik soğuk balık teşhiri 2. Bölüm: • Bir adet 6 kişilik et teşhir tepsisi • Bir adet 2 kişilik vejetaryen teşhiri, sıcak tasarlanmış, soğuk servis edilmiş olmalı • 4 adet farklı ana yemek teşhiri (4 ayrı tabakta sunulmuş) 3. Bölüm: • Bir adet banket tatlı teşhiri, 6 kişilik • 4 farklı restoran tatlı tabağı • 4 çeşit pötifor, 4 kuver (16 parça) Teşhir, arzu edilirse temalı olabilir, ancak her açıdan görülebilir olmalıdır. Teşhirler arttırılabilir ancak bu jürinin puanlamasını etkilemeyecektir. Takımlara yarışma günü ayrıca bildirilecektir, tercih edilen bir gün varsa bunun kayıt masasına önceden bildirilmesi gereklidir. Büfe, yalnız 1 gün boyunca teşhir edilecektir.

SP1 - Cuisine Modern

30 minutes will be allowed to prepare, cook and present 2 plated portions (main course) using only fresh ingredients. No flour permitted. Special emphasis will be placed on originality, colour and imaginative presentation.

Participation Fee: 150€

SP2 - Lamb Dish

Thirty 30 minutes will be allowed to prepare, cook and present 2 plated portions, using a Rack of Lamb. Competitors to provide all ingredients.

Participation Fee: 150€

SP3 - Original Fish Dish

To prepare, cook and present within thirty 30 minutes, an original fish dish to competitor’s own choice for 2 covers. Advanced preparation kept to a minimum.

Participation Fee: 150€

SP5 - Pasta Dish

30 minutes will be allowed to prepare, cook and present a pasta dish for 2 covers, to competitor’s own choice, uncooked fresh (not manufactured) pasta will be the only advanced preparation allowed.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

SP6 - Turkish Golden Chef of The Year

70 minutes will be allowed to prepare, cook and present a 3 course meal for 2 covers. Ingredients will not be provided, competitors are responsible for ingredients. Each team leader is to submit to the judges a written menu (in English and Turkish) numbered with your working station within 20 minutes of commencement of the competition. Teams to provide their own small equipment. Teams will be judged on the effective use of ingredients, balance of menu, originality, together with culinary skills.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

SP7 - An Original Turkish Dish Pratical

30 minutes will be allowed to prepare, cook and present an original dish for 2 covers. This entry must be accompanied by a written recipe, which includes the following: a) Brief description of dish, b) Ingredients c) Method of recipe This recipe must be original and the organizers reserve the right to publish this recipe in the future.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

SP8 - Vegetable Carving

Buffet decorations will be made within the specified time on the day of the contest. Pumpkin, Japanese radish, watermelon varieties such as desired can be used. 75 cm x 75 cm the maximum display area and there are not a height limit. Duration: 120 min.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

SP9 - Asian and Far East Cuisine

30 minutes will be allowed to prepare, cook and present a Asian (Chinese/Indian/Thai/Japanese) dish to competitor's choice for 2 covers. This entry must be accompanied by a written recipe, which includes the ingredients and method of the recipe. The recipe will become the property of the Organizers. Note: This class is open to all competitors (senior-junior).

​​​​​​​Participation Fee: 150€

SP10 - Restaurant Plated Sweet

30 minutes will be allowed to prepare and present a hot or cold dessert for 2 covers of competitor’s choice. Competitor’s to provide all ingredients. Finished product is not available.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

SP11 - Modern Turkish Cuisine

Open to chefs working in Turkey only. 30 minutes will be allowed to prepare cook and present a main course meal for2 plated covers in a modern style. Preference should be given to national and local organic products (Pork may not be used ) cost of ingredient is not a consideration. The menu to be displayed with ingredients listed.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

SP12 - Senior Pizza and Pita Competition

Contest Theme: Competitors should make 2 pitas. One of them for tasting and the other for presentation. These 2 pizza should be 12 inch. Competitors should bring Pita dough ready. Judges evaluate pitas technically and tasting quality. Total duration are 25 minutes for preparation of all ingredients. Cook pita bread, wedges and cut the last presentation will be at the discretion of the contestant but the materials used will change the taste. The contestants will round their pizza/rotation/shear-driven content and with the preparation of the parent materials.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

SP14 - Modern Cakes (Live Con

Modern handmade tart which is decorated with chocolate, fruits and sugar. Sponge cake and interior cream can bring ready. The cake, the decor, and a preparation for decoration will be made within the duration of the contest. Both flavours in the cake and the decor will be evaluated. The cake will be a maximum of 24 cm in diameter. Duration: 70 min.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP1 - High School Level Chef Student, Fish Competition

Thirty 30 minutes will be allowed to prepare, cook and present a fish dish for two covers of competitor’s choice. Open only to peope age 18 years or under on the 22 February 2018, who have not been employed full time in the catering Industry.

Participation Fee: 150€

JP2 - High School Level Chef Student, Restaurant Plated Sweet Competition

30 minutes will be allowed to prepare and present a hot or cold desert for two covers of competitor’s choice. Competitors to provide all ingredients. Open only to peope age 18 years or under on the 21 November 2019, who have not been employed full time in the catering Industry.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP3 - High School Level Chef Student, Pasta Competition

30 minutes will be allowed to prepare, cook and present 2 portions of a pasta dish of competitor's choice. Mise-en-Place will be allowed but no prepared sauces. Open only to peope age 18 years or under on the 21 November 2019, who have not been employed full time in the catering Industry.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP4 - High School Level Chef Student, Main Course Dish Competition

To produce and present plated within 30 minutes a Main Course Meal for 2 covers with supporting vegetables. All Ingredients to be of your choice A description of the dish with work methods to be shown proof of age with a mentors written confirmation to be supplied. Open only to peope age 18 years or under on the 21 November 2019, who have not been employed full time in the catering Industry. (Pork may not be used )

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP6 - University School Level Chef Student, Restaurant Plated Sweet Competition

30 minutes will be allowed to prepare, cook and present a fish dish for two covers of competitor’s choice. Open only to peope age 25 years on the 22 February 2018, who have not been employed full time in the catering Industry.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP7 - University School Level Chef Student, Fish Competition

30 minutes will be allowed to prepare and present a hot or cold desert for two covers of competitor’s choice. Competitors to provide all ingredients. Open only to people age 25 years on the 21 November 2019, who have not been employed full time in the catering Industry.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP7I - Junior Golden Chef Of the Year

This is just for Turkish Chefs , it is going to be two type recipe and this menu is going to prepare for two person , total time (prepare the menu, cooking and presenting ) is going to 70 min. ingredients will not be provided, competitors are responsible for ingredients. Competitors must be organised their menu in first 20 min. and than they should present it to judges with their station number ( apply number) competitors can use their materials (exp. knife) it is so important for judges, how competitors use their ingredients richly , menu of uniquest, balance of menu and ability of chef. Competitors can not be older than 25 years old.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP8 - Vegetable Carving (Live)

Buffet decorations will be made within the specified time on the day of the contest. Pumpkin, Japanese radish, watermelon varieties such as desired can be used. 75 cm x 75 cm the maximum display area and there are not a height limit. Duration: 120 min.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP9 - University School Level Chef Student, Main Course Dish Competition

To produce and present plated within 40 minutes a Main Course Meal for 2 covers with supporting vegetables. All Ingredients to be of your choice (Pork may not be used ). A description of the dish with work methods to be shown proof of age with a mentors written confirmation to be supplied. Open only to peope age 25 years on the 21 November 2019, who have not been employed full time in the catering industry.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP12 - Junior Pizza and Pitta Bread Competition

Contest Theme: Competitors should make 2 pitas. One of them for tasting and the other for presentation. These 2pizza should be 12 inch. Competitors should bring Pita dough ready. Judges evaluate pitas technically and tasting quality. Total duration are 25 minutes for preparation of all ingredients. Cook pita bread, wedges and cut the last presentation will be at the discretion of the contestant but the materials used will change the taste. The contestants will round their pizza/rotation/shear-driven content and with the preparation of the parent materials.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP13 - University Pizza Competition

Contest Theme: Competitors should make 2 pitas. One of them for tasting and the other for presentation. These two pizza should be 12 inch. Competitors should bring Pita dough ready. Judges evaluate pitas technically and tasting quality. Total duration are 15 minutes for preparation of all ingredients. Cook pita bread, wedges and cut the last presentation will be at the discretion of the contestant but the materials used will change the taste. The contestants will round their pizza/rotation/shear-driven content and with the preparation of the parent materials.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP14 - Celebration Cake (Live)

Competitors can choose their themes and shapes and the cake covered in sugar paste model will be made. The use of mould have to reduce minimum level and handwork is very important. There are not any high limit and maximum display spaces are 75 cm x 75 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, rod, etc. Styrofoam materials. All the materials have to eatable. The contest will be held live in front of the jury. Duration: 180 dk.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP15 - Modern Cakes (Live Contest)

Modern handmade tart which is decorated with chocolate, fruits and sugar. Sponge cake and interior cream can bring ready. The cake, the decor, and a preparation for decoration will be made within the duration of the contest. Both flavours in the cake and the decor will be evaluated. The cake will be a maximum of 24 cm in diameter. Duration: 70 min.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT1 - Artistic Work

Competitors can choose their themes and shapes with sugar dough or pastila. Design must belong to the competitors. The use of mould will be evaluated negatively and handwork is very important. There are not any high limit and maximum display spaces are 75 cm x 75 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, rod, etc. Styrofoam materials. All the materials which are visible have to eatable. Isomalt and auxiliary materials as Royal icing (Royal icing) can be used.

Participation Fee: 150€

SNT2 - Works in Fat

Competitors can apply their themes and shapes. They have to use only fat. Design must belong to the competitors. The use of mould will be evaluated negatively and handwork is very important. There are not any high limit and maximum display spaces are 75 cm x 75 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, and rod materials. All the materials which are visible have to eatable.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT3 - Works in Chocolate

Competitors can apply their themes and shapes. They have to use only chocolate. The use of mould will be evaluated negatively and handwork is very important. There are not any high limit and maximum display spaces are 75 cm x 75 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, and rod materials.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT4 - Works in Marzipan

Competitors can apply their themes and shapes. They have to use only marzipan. The use of mould will be evaluated negatively and handwork is very important. There are not any high limit and maximum display spaces are 50 cm x 50 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, and rod materials.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT5 - Decorated Celebration Cake

Any shape and theme cake covered in sugar paste model will be made. Design must belong to the competitors. The use of mould will be evaluated negatively and handwork is very important. There are not any high limit and maximum display spaces are 75 cm x 75 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, and rod materials. All the materials which are visible have to eatable.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT6 - Shoes and Bags

Sugar dough which contestants are picked a pair of shoes (boots, boots, Slippers, booties, etc.) and will be designed and implemented in accordance with the concepts of the bag. There are not any high limit and maximum display spaces are 50 cm x 50 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, rod, etc. styrofoam materials.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT7 - Wedding Cake

A model with 3 or more floors, which are designed for the wedding cake, covered and will be decorated with sugar paste. Isomalt and auxiliary materials as Royal icing can be used. The use of mould should be reduced minimum level and handwork is very important. There are not any high limit and maximum display spaces are 75 cm x 75 cm. Design must belong to the competitors.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT8 - Miniatures

Competitors can choose their themes and shapes with sugar dough. Design must belong to the competitors. The use of mould will be evaluated negatively and handwork is very important. High limit is maximum 15 cm and maximum display spaces are 15 cm x 15 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, rod and materials.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT9 - Works in Cooked Sugar

Competitors can use only cooked sugar and isomalt for this decoration sugar work. The use of mould should be reduced minimum level and handwork is very important. There are not any high limit and maximum display spaces are 75 cm x 75 cm. Design must belong to the competitors.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT10 - Floral Sugarcraft

At least 12 of flower arrangement. The design of the arrangement, the realism of the flowers, and presentation will be evaluated as a whole in harmony with each other. 12 should be shaped with flower and petals. Wire, bud, flower, stamen can be used. There are not any high limit and maximum display spaces are 50 cm x 50 cm.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT11 - Transportation Vehicle

Competitors can choose their car model and they have to use sugar dough. Buggy, motorcycle, train, plane, etc. can be taken as an example for the design of transport vehicles. Competitors can use invisible internal support, wire, rod, etc. styrofoam materials. All the materials which are visible have to eatable. Isomalt and auxiliary materials as Royal icing can be used. There are not any high limit and maximum display spaces are minimum: 50 cm, maximum: 70 cm.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT12 - 3D Cake

3D Cake which is covered with sugar paste and decorated by carving and using any shapes except standard cake shapes. Competitors cannot use invisible Styrofoam materials. They can only use internal support and wire. Judges can cut cake for controlling. Using a mould shaped cakes will be evaluated negatively. 60 cm x 60 cm display space maximum and there are not a height limit.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT13 - Mask

Competitors should use sugar dough and pastila and they can make a mask of any period or culture of their own choosing. Competitors can use invisible internal support, wire, rod, etc. Styrofoam materials. . Isomalt and auxiliary materials as Royal icing (Royal icing) can be used. Maximum display spaces are 50 cm x 50 cm. Mask must be worn. In the presentation stand, etc. may be used.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT14 - Cup Cake

Competitors should present 12 cup cake which are eatable and made with sugar dough. They have to apply some decor on the cupcakes. Cupcakes have to prepare with a 2 different flavour option and 6 pairs décor will be prepared. 2 will be used for tasting. It will be evaluated both decorative and flavour. Stand presentation is available on platforms etc. Maximum display space 40 cm x 40 cm.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SCD1 - Hors d'Oeuvres or Finger Foods

6 varieties for 6 covers (total: 36) to competitor's choice, the two to be intended hot, served cold.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SCD2 - A Show Platter of Fish

To present a fish dish, minimum 6 persons, decorated glazed and garnished.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SCD3 - A Show Platter of Meat

Veal, beef or lamb, minimum 6 portions, decorated, glazed and garnished.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SCD4 - Restaurant Plated Sweet

4 different individual sweets. Must include 1 cold intended hot.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SCD5 - Petit Fours

A display of friandises or sweetmeats, 36 pieces in all. Display to contain 6 different varieties, 6 pieces of each. Contrast is essential in variety and textures. A side plate with 1 of each variety required for tasting.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SCD6 - A Show Platter of Salmon

To present a portioned salmon dish, minimum 6 portions suitably decorated, glazed and garnished.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SCD7 - Restaurant Plates - Main Course. Cold Intended Hot.

4 different individual plated main course portions, using any of the following meat,fish or offal. Suitably accompanied, glazing may be used to enhance the presentation. Intended hot, displayed cold.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT15 - Vegetable and Fruit Carving

Buffet decorations, and pumpkin previously prepared, Japanese radish, watermelon varieties such as desired can be used. Studies must be exhibited on the morning of the competition. There is no height limit and 100 cm x 100 cm maximum display area.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

SNT16 - Bread Buffet

Competitors have to cook 8 different bread, croissants, danish products. Competitors will serve bread to taste 6 slices of each product. Furthermore 1 salty dough, wheat, lentils, bulgur wheat, by using products such as tan or table piece decor show will be held. 60 cm x 60 cm the maximum display area and there are not a height limit.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

JNT1 - Artistic Work

Competitors can choose their themes and shapes with sugar dough or pastila. Design must belong to the competitors. The use of mould will be evaluated negatively and handwork is very important. There are not any high limit and maximum display spaces are 75 cm x 75 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, rod, etc. Styrofoam materials. All the materials which are visible have to eatable. Isomalt and auxiliary materials as Royal icing (Royal icing) can be used.

Participation Fee: 150€

JNT2 - Works in Fat

Competitors can apply their themes and shapes. They have to use only fat. Design must belong to the competitors. The use of mould will be evaluated negatively and handwork is very important. There are not any high limit and maximum display spaces are 75 cm x 75 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, and rod materials. All the materials which are visible have to eatable.

Participation Fee: 150€

JNT3 - Works in Chocolate

Competitors can apply their themes and shapes. They have to use only chocolate. The use of mould will be evaluated negatively and handwork is very important. There are not any high limit and maximum display spaces are 75 cm x 75 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, and rod materials.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JNT4 - Works in Marzipan

Competitors can apply their themes and shapes. They have to use only marzipan. The use of mould will be evaluated negatively and handwork is very important. There are not any high limit and maximum display spaces are 50 cm x 50 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, and rod materials.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JNT5 - Decorated Celebration Cake

Any shape and theme cake covered in sugar paste model will be made. Design must belong to the competitors. The use of mould will be evaluated negatively and handwork is very important. There are not any high limit and maximum display spaces are 75 cm x 75 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, and rod materials. All the materials which are visible have to eatable.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JNT6 - Transportation Vehicle

Competitors can choose their car model and they have to use sugar dough. Buggy, Motorcycle, train, plane, etc can be taken as an example for the design of transport vehicles. Competitors can use invisible internal support, wire, rod, etc. Styrofoam materials. All the materials which are visible have to eatable. Isomalt and auxiliary materials as Royal icing (Royal icing) can be used. There are not any high limit and maximum display spaces are minimum: 50 cm, maximum: 70 cm.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JCD1 - Plated Terrine

To display 3 different individual plated terrines, one to be of fruits or vegetarian, suitably garnished and glazed. No poultry or game allowed.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JCD2 - A Show Platter Fish

To present a fish dish, minimum 6 portions, suitably decorated, glazed and garnished.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JCD3 - A Show Platter of Meat

Veal, beef or lamb, minimum of 6 portions decorated, glazed and garnished.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JCD4 - A Show Platter Fish

4 different individual plated main course portions, garnished, intended hot, display cold. A suitable glazing may be used to enhance the presentation. No poultry or game allowed.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JCD5 - Restaurant Plated Sweets

4 different individual sweets, one intended hot, displayed cold.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JNT7 - Works in Mask

Competitors should use sugar dough and pastilaj and they can make a mask of any period or culture of their own choosing. Competitors can use invisible internal support, wire, rod, etc. Styrofoam materials. . Isomalt and auxiliary materials as Royal icing can be used. Maximum display spaces are 50 cm x 50 cm. Mask must be worn. In the presentation stand, etc. may be used.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JNT8 - Cup Cake

Competitors should use sugar dough and pastila and they can make a mask of any period or culture of their own choosing. Competitors can use invisible internal support, wire, rod, etc. Styrofoam materials. . Isomalt and auxiliary materials as Royal icing can be used. Maximum display spaces are 40 cm x 40 cm. Mask must be worn. In the presentation stand, etc. may be used.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JNT9 - Miniatures

Competitors can choose their themes and shapes with sugar dough. Design must belong to the competitors. The use of mould will be evaluated negatively and handwork is very important. High limit is maximum 15 cm and maximum display spaces are 15 cm x 15 cm. Competitors can use invisible internal support, wire, rod and materials.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JNT10 - Floral Sugarcraft

At least 12 of flower arrangement. The design of the arrangement, the realism of the flowers, and presentation will be evaluated as a whole in harmony with each other. 12 should be shaped with flower and petals. Wire, bud, flower, stamen can be used. There are not any high limit and maximum display spaces are 50 cm x 50 cm.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

Sınıf SPT1 - Team Grand Prix

A team of 3 chefs to prepare, cook and present in 90 minutes a 3 course meal for 2 covers. A complete set of ingredients will be provided, but not given to the competitors until the commencement of the competition. No other ingredients are to be used other then those provided. Each team leader is to submit to the judges a written menu (in English and Turkish) numbered with your working station within 20 minutes of commencement of the competition. Teams to provide their own small equipment. Teams will be judged on the effective use of ingredients, balance of menu, originality, together with culinary skills. Steward may be used but is not part of the team (not to wear chef’s clothing).

Participation Fee: 150€

Sınıf SPT2 - Practical Team Competition

A team of 3 chefs to prepare, cook and present in 70 minutes a 3 course meal for 2 covers. A complete set of ingredients will be provided, but not given to the competitors until the commencement of the competition. No other ingredients are to be used other then those provided. Each team leader is to submit to the judges a written menu (in English and Turkish) numbered with your working station within 20 minutes of commencement of the competition. Teams to provide their own small equipment. Teams will be judged on the effective use of ingredients, balance of menu, originality, together with culinary skills. Steward may be used but is not part of the team (not to wear chef’s clothing).

Participation Fee: 150€

JPT1 - Practical Team Junior

A team of 3 chefs to prepare, cook and present in 90 minutes a 3 course meal for 2 covers. A complete set of ingredients will be provided, but not given to the competitors until the commencement of the competition. No other ingredients are to be used other then those provided. Each team leader is to submit to the judges a written menu (in English and Turkish) numbered with your working station within 20 minutes of commencement of the competition. Teams to provide their own small equipment. Teams will be judged on the effective use of ingredients, balance of menu, originality, together with culinary skills. Steward may be used but is not part of the team (not to wear chef’s clothing).

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP5 - High School Level Chef Student, Modern Turkish Kitchen Team Competition

The team to consist of 3 competitors.70 minutes will be allowed to prepare a three course meal. Starter, main course and dessert. 2 plated portions each. Only ingredients widely accepted as of Turkish Kitchen. The prize of this contest will be given competitors and their schools. Steward (not to wear chef’s clothing) can be used during the competition. If ready, can be served after 45 minutes. Open only to peope age 18 years or under on the 22 February 2018, who have not been employed full time in the catering Industry.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP10 - Modern Turkish Kitchen Team Competition

The team to consist of 3 competitors. 70 minutes will be allowed to prepare a three course meal. Starter, main course and dessert. 2 plated portions each. Only ingredients widely accepted as of Turkish Kitchen. The prize of this contest will be given competitors and their schools. Steward (not to wear chef’s clothing) can be used during the competition. If ready, can be served after 45 minutes. Open only to peope age 25 years on the 22 February 2018, who have not been employed full time in the catering industry.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

Sınıf TB2 - Parade de Chefs Banquet Team

Teams to compete in a working kitchen and give service to public restaurant. Each team to consist of 3 chefs-3 front of house waiters. Each team will be required to prepare, cook, present and serve a 3 course plated meal for 32 covers, plus 2 for judging and 1 for display (total 35 covers). The meal produced will be served to the visitors. An agreed food-cost allowance will be paid to all teams. Service to be restaurant style, menus to be in English and approved by the Salon Director. Two kitchens will operate daily, you will be informed in advance of your allocated days. • First course; can be hot or cold (soup not allowed), • Main course; of your choice all vegetable and garnish to be incorporated to the plate. • Sweet course; can be hot or cold, individually plated. • Canapes or petit fours if served, carry no marks. • Ready made bread rolls may be served. One plate of each course to be presented cold (glazed) with the menu before service. All small equipment and utensils to be self provided. Ingredients: Ingredients to be supplied by the team. Teams may access the kitchen at 08:00 hours to prepare. Start 08:30, service 12:30 onward. Mis-en-place ONLY stocks, glace, peeled vegetables, filleted fish, butchered meat and pre-made sponge is allowed. All ingredients may be weighed out in advance. Kitchen equipment will be checked at the end of service, marks can be lost for areas lacking a high standard. Steward can be used during the competition, but is not part of the team (not to wear chefs clothing). They are not to arrange or carry foods. They are allowed to wash dishes only. Teams responsibilities: 1. Tables to be for 2, 4 or 6 covers. 2. Table clothes for each table 3. Plates, each team bring their own. 4. As with cutlery, glassware, napkins, table dressings Note 1: Wine (white/red) will be supplied by sponsors.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JP11 - The Best High School of Year

A team of three (3) Chefs to prepare, cook and present in ninety (70) minutes a three (3) course meal for two (2) covers. Competitors will arrange ingredients by themselves. Each team leader is to submit to the judges a written menu (in English and Turkish) numbered with your working station within 20 minutes of commencement of the competition. Teams to provide their own small equipment. Teams will be judged on the effective use of ingredients, balance of menu, originality, together with culinary skills. Steward may be used but is not part of the team (not to wear chef’s clothing).

​​​​​​​Participation Fee: 150€

JPT2 - Best The University of Year

A team of three (3) Chefs to prepare, cook and present in ninety (70) minutes a three (3) course meal for two (2) covers. Competitors will arrange ingredients by themselves. Each team leader is to submit to the judges a written menu (in English and Turkish) numbered with your working station within 20 minutes of commencement of the competition. Teams to provide their own small equipment. Teams will be judged on the effective use of ingredients, balance of menu, originality, together with culinary skills. Steward may be used but is not part of the team (not to wear chef’s clothing).

​​​​​​​Participation Fee: 150€

VLNT14 - Couple

Competitors can cook their own recipes. Competitors should bring all their ingredients. They will be given 70 minutes to prepare a hot meal for two persons.

​​​​​​​Participation Fee: 150€

SP8-Team - Vegetable Carving Team Competition

Buffet decorations, and pumpkin previously prepared, Japanese radish, watermelon varieties such as desired can be used. Studies must be exhibited on the morning of the competition. There is no height limit and 250 cm x 200 cm maximum display area.

​​​​​​​​​​​​​​Participation Fee: 150€

Sınıf TB1 - Team Cold Buffet Senior – Not Tasted

The team to consist of 3 competitors. 70 minutes will be allowed to prepare a three course meal. Starter, main course and dessert. 2 plated portions each. Only ingredients widely accepted as of Turkish Kitchen. The prize of this contest will be given competitors and their schools. Steward (not to wear chef’s clothing) can be used during the competition. If ready, can be served after 45 minutes. Open only to peope age 25 years on the 22 February 2018, who have not been employed full time in the catering industry.

Participation Fee: 150€